Al fons dels oceans, dels mars, dels rius i dels llacs del nostre país, del nostre planeta, s’hi amaga una memòria fascinant, una història submergida, que mereix ser coneguda, conservada i transmesa a les generacions futures.

Dissabte dia 14 DE MAIG a les 10:45 h al Museu d’Arqueologia de Catalunya (Passeig de Santa Madrona, 39, 08038 Barcelona) farem el primer acte organitzat per la nova Junta del Club del Mar.

Si estàs interessat posa’t en contacte amb el president Josep Mª Sans al telèfon 626 226 976 per coordinar la sortida.

Un recorregut guiat pel doctor en Arqueologia i professor d’Arqueologia Nàutica i Subaquàtica Xavier Nieto entre els quatre grans àmbits: “exploradors del mar”, “de vaixells i mariners”, “excavant sota l’aigua” i “un patrimoni a protegir”.

Una exposició per veure... i viure!

L’exposició Naufragis. Història submergida vol donar a conèixer la riquesa i diversitat del patrimoni arqueològic subaquàtic català, i, alhora, la important tasca d’estudi, salvaguarda i protecció del mateix que, des  del 1992, realitza el Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya (CASC), a l’ocasió del 30è aniversari de la seva creació. La mostra pretén a més ampliar el coneixement públic que es té de l’arqueologia subaquàtica, i retre un homenatge als homes i dones que l’han impulsat i l’impulsen, tan a Catalunya com arreu del món.

Més informació: macbarcelona.cat

Visita guiada pel Dr. Xavier Nieto

El dissabte dia 14 de maig del 2022 vam visitar l'exposició «NAUFRAGIS historia submergida» que es pot veure fins al 30 de juliol del 2023 al Museu d'Arqueologia de Catalunya guiats pel Dr. Xavier Nieto, comissari de l'exposició.

El Dr. Nieto, pioner de la arqueologia subaquática del nostre país, ha portat dla direcció del Museu d'Arqueologia de Catalunya (MAC), del Museo Nacional de Arqueología Subacuática de Cartagena i Coordinador de arqueología náutica y subacuática en Campus de Excelencia Internacional del Mar / Universidad de Cádiz.

Professor associat a Universitat de Barcelona, doctorat a la Universitat autónoma de Barcelona, ha sigut guardonat amb diversos premis com el del International Academy of Underwater Sciences and Techniques en reconeixement a la seva trajectória professional en el camp de Parqueologia subaquática. També ha tingut el cárrec de Vicepresident del Consell Consultiu Científic i Tecnic de la UNESCO.

Les seves explicacions detallades de les peces exposades ¡ la seva disponibilitat constant per aclarir dubtes han convertit la visita en un estímul per plantejar-nos les nostres immersions amb un altre actitud mes respectuosa amb el fons marí amb la nostra historia.

Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició Visita a l'exposició

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies.