El Club del Mar, conjuntament amb el CET, organitzen una XERRADA ÚNICA on l'Enginyer aeronàutic Hèctor Salvador ens presenta la fita on es va assolir el punt mes profund del oceà, amb el batiscaf dissenyat per ell mateigx . NO US HO PERDEU.

Hèctor Salvador Fouz (Lugo 1983), enginyer aeronàutic i membre de la Real Acadèmia de la Mar va tocar fons a al lloc més profund de l'escorça terrestre, la Fossa de les Mariannes el dia 18 d’abril del 2021 amb una fondària de10,730 metres, a l'abisme de la Sirena. A bordo del submergible DSV ‘Limiting Factor’ en qualitat d’ especialista de missió i copilot de l’australià Tim Macdonald.

Ens trobem davant d'un dels exploradors mes importants del planeta que amb aquesta proesa ha obert les portes al coneixement de l'espai mes ignorat de La Terra. El seu treball de recerca fet des del silenci mediàtic està aportant solucions tecnològiques importants que han sigut el contingut de la seva conferència organitzada pel Club del Mar de Terrassa a l'auditori del Centre Excursionista de Terrassa aquest 9 de febrer del 2023.


El 18 d'abril del 2021, Héctor Salvador es convertia en el primer espanyol a baixar al punt més profund dels oceans del nostre planeta: la Fossa de les Marianes. El batiscaf que pilotava va ser construït per Triton Submarines amb una forta contribució de la indústria catalana per assolir per primera vegada a la història el punt més profund de cadascun dels cinc oceans, en una expedició batejada com “The 5 Deeps”.

L'esdeveniment començarà amb la projecció d'un dels episodis de la sèrie “Expedició Oceà Profund”, en què es relata el primer descens al punt més profund de l'Oceà Índic dins de l'expedició “The 5 Deeps”.

Després de la projecció, Héctor Salvador parlarà sobre la història de l'exploració tripulada d'aquesta darrera frontera, repassant el repte que va suposar el disseny i la construcció del batiscaf, i relatant l'experiència del descens a 10.700 metres de profunditat.

.

"A Fosa das Marianas, exploración tripulada da última fronteira do noso planeta"

O 18 de abril de 2021, Héctor Salvador converteuse no primeiro español en descender ao punto máis profundo dos océanos do noso planeta: a Fosa das Marianas. O batiscafo que pilotaba foi construído por Triton Submarines cunha forte contribución da industria catalá para chegar ao punto máis profundo de cada un dos cinco océanos por primeira vez na historia, nunha expedición bautizada como "As 5 profundidades".

O acto comezará coa proxección dun dos episodios da serie "Deep Ocean Expedition", na que se relata o primeiro descenso ao punto máis profundo do Océano Índico dentro da expedición "The 5 Deeps".

Tras a proxección, Héctor Salvador falará da historia da exploración tripulada desta última fronteira, repasando o reto que supón o deseño e construción do batiscafo, e contando a experiencia do seu descenso a 10.700 metros de profundidade.

Charla: “La fosa de las Marianas, exploración tripulada de la última frontera de nuestro planeta”

El 18 de abril de 2021, Héctor Salvador se convertía en el primer español en descender al punto más profundo de los océanos de nuestro planeta: la Fosa de las Marianas. El batiscafo que pilotaba fue construido por Triton Submarines con una fuerte contribución de la industria catalana para alcanzar por primera vez en la historia el punto más profundo de cada uno de los cinco océanos, en una expedición bautizada como “The 5 Deeps”.

El evento comenzará con la proyección de uno de los episodios de la serie “Expedición Océano Profundo”, en el que se relata el primer descenso al punto más profundo del Océano Índico dentro de la expedición “The 5 Deeps”.

Tras la proyección, Héctor Salvador hablará sobre la historia de la exploración tripulada de esta última frontera, repasando el reto que supuso el diseño y la construcción del batiscafo, y relatando la experiencia de su descenso a 10.700 metros de profundidad.

 

 

Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 0Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 1Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 2Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 3Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 4Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 5Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 6Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 7Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 8Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 9Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 10Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 11Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 12Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 13Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 14Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 15Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 16Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 17Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 18Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 19Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 20Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 21Fent els 10.700 m UNA AVENTURA PER MUNTANYES SUBMARINES 22

Aquest lloc web utilitza cookies de tercers amb la finalitat de realitzar tasques d'anàlisi. L'accés i ús del lloc web implica la seva acceptació. Per canviar les teves preferències o ampliar la informació, pot accedir a la nostra Política de Cookies.